NordNews
Avem ce spune

Dodon despre declarația lui Filip: „Să te avânți în turul doi fără șanse”

Președintele Igor Dodon susține că decizia PDM de a nu participa în campania electorală prezidențială și de a susține un alt candidat este una pragmatică, transmite deschide.md.

Declarația președintelui a fost făcută în timpul unei ediții speciale de la Primul în Moldova.

„O decizie pragmatică a PDM. Să te avânți în turul doi fără șanse. Eu nu știu pe cine va avantaja, un candidat pe dreapta sau pe stânga pentru că ei au susținători în teritoriu, organizații teritoriale. Timpul va arăta, dar e o decizie matură”, a declarat Dodon.

Anterior în cadrul aceleași emisiuni, Dodon a fost întrebat cum comentează că Maia Sandu mizează pe voturile PDM în turul doi și dacă mai este o coaliție?

Fiecare partid are decizia sa. Eu nu exclud că totul se poate finaliza și în turul întâi și poate asta ar fi bine ca să nu pierdem timp și bani. Ce ține de coaliția majoritară, situația nu este simplă pentru că nu sunt suficiente voturi ale deputaților. Practic din coaliție au rămas 48 de deputați și noi mizăm pe 3 indepdenți. Evident situația este șubredă. Acum ce să facem, să te legi cu cei din blocul ACUM a doua oară? nu este posibil. Cu Candu și Șor nu este posibil, atunci care este soluția – să dizolvăm Parlamentul imediat după prezidențiale și să fie declarate anticipate. Mâine poimâine avem proiecte foarte importante, așa că vom vedea dacă avem sau nu majoritate”, a răspuns Dodon.

Amintim că Partidul Democrat a decis să nu înainteze un candidat la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de liderul formațiunii, Pavel Filip.

„În aceste alegeri există doar doi candidați și punct. Restul este doar zgomot de fundal. Asta înțeleg și ceilalți candidați, însă din cauza orgoliilor și intereselor inguste și-au anunțat participarea în cursă”, a declarat Filip.

Potrivit lui, restul candidaților „au rolul” să încurce un candidat sau altul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"