NordNews
Avem ce spune

Dodon în apărarea lui Plahotniuc, după ce a rămas fără Ordinul Republicii: ”Chestia asta e ilegală”

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, susține că fostul șef PD, Vladimir Plahotniuc, ar trebui s-o dea în judecată pe președintele Maia Sandu pentru retragerea Ordinului Republicii. Declarațiile au fost făcute publice în timpul unei emisiuni televizate la care a fost invitat, scrie safenews.md.

„Chestia asta e ilegală, toți au confirmat. Întrebarea e de ce Plahotniuc n-o dă în judecată, ce „deal” (înțelegere, n.r.) are să nu dea în judecată. Pentru că imediat ce dă în judecată, decretul este anulat”, a declarat Dodon.

Mai mult, ex-șef al statului a mai spus că „la momentul potrivit, foarte simplu va fi anulat decretul”, lăsând să se înțeleagă faptul că Plahotniuc o va face atunci când va fi interesat de subiect.

Acum nu, pe urmă poate o să-i intereseze”, a punctat Dodon.

Precizăm că Maia Sandu i-a retras lui Vladimir lahotniuc Ordinul Republicii pe 18 februarie curent, după ce s-a constatat că distincția i-a fost acordată cu încălcarea procedurii și a normelor legale, și anume a Regulamentului despre modul de propunere pentru decorarea cu distincţii de stat ale Republicii Moldova şi de înmânare a lor.

„Propunerea pentru decorarea lui Vlad Plahotniuc a venit din partea Organizației municipale a Partidului Democrat, ceea ce reprezintă o încălcare a normelor legale, întrucât legea nu prevede partidele politice printre subiecții care pot face propuneri cu privire la decorarea cu distincții de stat”, a precizat atunci Maia Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata