NordNews
Avem ce spune

Dodon neagă că dosarul „Casa Presei” ar avea o tangență cu moțiunea împotriva Guvernului: S-a lucrat 3-4 luni în această direcție

Igor Dodon vine cu o reacție la solicitarea CNA în adresa Procuraturii Anticorupție de a înceta urmărirea penală în dosarul de privatizare a „Casei Presei” și Cantinei Guvernului, dosar în care, potrivit mai multor reprezentanți ai mass-media, este implicată familia liderului PDM, Pavel Filip, scrie deschide.md

«Casa Presei»” și Cantina Guvernului au revenit în proprietatea statului. Lucrul acesta contează… Vreau să constat că activele statului care, în opinia mea, au fost cumpărate cu încălcarea legislației, noi, am reușit ca cumpărătorul, singur, de bună voință, a acceptat să întoarcă aceste active statului… Ce ține de urmărire penală, este o întrebare în adresa procurorilor și judecătorilor”, a declarat el în cadrul ediției speciale a emisiunii „Președintele răspunde”.

El a negat faptul că această solicitare a CNA a venit în contextul dezbaterii în Parlament a moțiunii de cenzură împotriva Guvernului: „Acțiunile de întoarcere a activelor nu au început ieri sau alaltăieri, e procedura destul de lungă. S-a lucrat 3-4 luni în această direcție. Cel puțin din luna martie-aprilie, dacă nu greșesc”.
Amintim că dosarul privind privatizarea „Casei Presei” ar putea fi clasat, asta după ce ofițerii Centrului Național Anticorupție, au înaintat procurorilor anticorupție această propunere. Mai exact este vorba despre dosarul despre care atât presa cât și mai mulți politicieni spuneau în unison că în spatele acestei privatizări ar fi familia democratului Pavel Filip.
De precizat că PDM, în frunte cu Pavel Filip, au votat împotriva demiterii Guvernului Chicu în cadrul dezbaterii moțiunii de cenzură din 20 iulie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"