NordNews
Avem ce spune

„Dodon negociază la Moscova majorarea tarifului la gaz.” Un deputat PAS despre vizita lui Igor Dodon în Rusia

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Oazu Nantoi, e de părere că fostul președinte al R. Moldova Igor Dodon încearcă să convingă autoritățile ruse să majoreze tariful la gaz scrie Nord News cu referire la deschide.md

Nantoi scrie pe pagina sa de Facebook că Dodon „negociază la Moscova îngenuncherea Moldovei prin șantaj energetic – impunerea unui preț catastrofal la gazul livrat pentru a provoca șoc social și haos politic.”

„În plus, după semnarea, la 27 septembrie, a contractului de livrare a gazului din Rusia în Ungaria – ocolind sistemul de tranzitare a Ucrainei și scăderea volumului de gaz rusesc tranzitat prin Ucraina cu începere din 1 octombrie, lista întrebărilor în legătură cu ”vizita” lui Dodon se extinde, Cu alte cuvinte, – trădarea n-are limite…”, adaugă Nantoi.

Amintim că Igor Dodon a plecat într-o vizită fulger la Moscova unde a avut o întrevedere cu adjunctul șefului Administrației de la Kremlin, Dmitri Kozak, reprezentant special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu R. Moldova.

„Am discutat un șir de subiecte ce țin de dezvoltarea și fortificarea parteneriatului strategic între două state. Am stabilit importanța asigurării unei dinamici pozitive pe pozițiile în care avem interese reciproce”, a comentat Dodon vizita.

În același timp, socialistul a ținut să avertizeze actuala guvernare că prețul la gaze a ajuns astăzi la 1 900 de dolari.

„În timp ce la Chișinău guvernarea merge pe calea lui Plahotniuc, capturează instituțiile statului și organizează maski show, R. Moldova plătește deja 800 de dolari pentru gaz, când alte țări cu guvernări mai responsabile plătesc 250 – 300 de dolari. Din păcate, pentru cetățenii noștri greul abia începe, fiindcă în Europa gazul deja a ajuns la 1 900 de dolari, guvernarea PAS așa și nu a negociat un preț avantajos pentru R. Moldova, iar valul înghețului încă urmează să vină”, a avertizat Dodon de la Moscova.

Menționăm că pe 7 octombrie, la Moscova va merge și o delegație a Guvernului în frunte cu vicepremierul Vlad Kulminski. Acesta va avea și el o întrevedere cu Dmitri Kozak.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata