NordNews
Avem ce spune

Dodon: „Noi suntem în aceiași situație ca și în 2019, când Plahotniuc a încercat să folosească CC pentru a declanșa anticipatele”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va iniția un proiect de hotărâre a parlamentului  pentru a aproba declarația de uzurpare a puterii în stat, un caz asememănător celui din 2019. Despre acest lucru a anunțat liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul vlogului Președintele Răspunde, pe pagina personală de Facebook.

Noi suntem în aceiași situație ca și în 2019, când Plahotniuc a încercat să folosească Curtea Constituțională pentru a declanșa anticipatele, iar acum Maia Sandu, face același lucru. De aceea noi vom iniția  o astfel de declarație. Nu de aceea că nu vrem sau ne temem de alegeri anticipate, de aceea că este incorect să sfidezi constituția, să calci în picioare normele legale, pentru atingerea interesului personal, de către Maia Sandu”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că, ieri Curtea Constituțională a constatat că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata