NordNews
Avem ce spune

Dodon: Platon este destul de periculos pentru mai multe domenii în ceea ce privește interesele statului

Igor Dodon, susține că Veaceslav Platon, controversatul om de afaceri eliberat în iunie curent înainte de termen din detenție, este periculos pentru stat. „Precis că nu-i sfânt”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul N4, transmite Deschide.md. 

În contextul informațiilor apărute despre influențarea unor magistrați de către Platon, Dodon a declarat că acesta rămâne o persoană periculoasă pentru țară.

Platon este destul de periculos pentru mai multe domenii în ceea ce privește interesele statului”, a declarat președintele în exercițiu.

Dodon și-a amintit de anii când Platon pretindea de la stat prin instanță sute de milioane.

Îmi amintesc când eram ministru al Economiei, atunci când statul se judeca cu unele companii ale lui Platon pe domeniul energetic. Figurau sume de sute de milioane și unde statul avea dreptate. De aceea și spun: precis că nu-i sfânt”, a declarat Dodon.

El a mai spus că ține de competența procurorilor ca în cazul influențării magistraților să constate faptul și să aplice legea.

Potrivit unei scurgeri de informații în presă, SIS a atenționat instituțiile statului, prin intermediul unei scrisori, că Veaceslav Platon încearcă prin metode legale și ilegale să-și restabilească drepturile asupra „MoldindconBank”, MAIB, „MoldAsig”, ASITO și Alliance Insurance Grup.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"