NordNews
Avem ce spune

Doi braconieri piscicoli reținuți pe malul lacului Beleu (VIDEO)

 Polițiștii de frontieră au depistat pe malul lacului Beleu doi cetățeni moldoveni care reușiseră să pescuiască 50 kg de pește de diferite specii. Bărbații în vârstă de 24 și 26 de ani, ambii locuitori ai satului Slobozia Mare, r-nul Cahul.
În dimineața zilei de 22 mai a.c., inspectorii Sectorului Poliției de Frontieră Brânza de comun cu echipele mobile din cadrul Direcției regionale Sud au observat două persoane pe malul lacului Beleu, în urma sarcinilor de serviciu pe raza localităţilor Slobozia Mare – Tulucești. La apropierea de lac s-a constatat că acestea pescuiau pe loc interzis.
Din primele cercetări s-a aflat că este vorba despre doi cetățeni de 24 și 26 de ani, ambii locuitori ai s. Slobozia Mare, r-nul Cahul. Până la depistare, tinerii reușiseră să pescuiască 50 kg de pește.
Polițiștii de frontieră au sancționat pescarii cu câte 12 u.c., ceea ce constituie 600 de lei, pentru încălcarea regimului zonei de frontieră. Întreaga cantitate de pește au fost transmise reprezentanților Rezervației Naturale „Prutul de Jos” pentru continuarea cercetărilor și atragere la răspundere contravențională.
Amintim că începând cu data de 1 aprilie 2018 și pe parcursul a 70 de zile consecutive, pe teritoriul R.Moldova este stabilită perioada de prohibiţie în obiectivele acvatice piscicole naturale. În context, angajații Poliției de Frontieră și-au amplificat acţiunile de supraveghere și control în zona de frontieră, fiind conştienţi de consecinţele grave ale braconajului în apele de frontieră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata