NordNews
Avem ce spune

Doi cetățeni turci și călăuzele lor, doi moldoveni, au fost prinși la frontiera de stat cu România

Doi cetățeni ai Turciei de 36 și 60 de ani, însoțiți de doi cetățeni moldoveni, au încercat să treacă ilegal frontiera de stat cu România. Incidentul a fost înregistrat la 20 iulie de către polițiștii de frontieră din Leușeni, la orele 18:00.
Patrula Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni a observat cum bărbații înaintau dinspre localitatea Pogănești spre râul Prut.
Persoanele au declarat că se află în zonă cu scopul de a pescui, având cu ei și unelte pescărești. În cele din urmă, unul dintre cetățenii turci a recunoscut că de fapt ei intenționau să ajungă în Polonia, prin trecerea ilegală a frontierei de stat. Pentru ca să ajungă la frontiera cu România, cei doi bărbați turci au apelat la ajutorul a doi locuitori ai satului Ustea, raionul Dubăsari, cu vârste de 57 și, respective, 34 de ani. Din spusele moldovenilor, aceștia ar fi tată și fiu.
Polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST investighează cazul sub toate aspectele legale. Actele de identitate prezentate au fost transmise pentru expertiză în vederea stabilirii autenticității acestora, cetățenii turci au fost deferiți Biroului Migrație și Azil al MAI, iar ”călăuzele” cercetate în stare de libertate.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"