NordNews
Avem ce spune

Doi conaţionali, căutaţi de Poliţia de Frontieră, depistaţi în nordul R. Moldova

Ofiţerii de investigaţii speciale ai Direcţiei regionale Nord au reţinut două persoane, aflate în căutare naţională. Unul din bărbaţi este învinuit pentru trecere ilegală a frontierei de stat, iar celălalt că şi-ar fi falsificat documentul de călătorie pentru a i se autoriza ieşirea din R. Moldova, scrie tvrmoldova.

Azi dimineaţă, la valorificarea unei informaţii operative, poliţiştii de frontieră au identificat locaţia de aflare a unui conaţional care acum câţiva ani a traversat ilegal hotarul moldo-ucrainean. Bărbatul, originar din raionul Drochia, a comunicat că ştia despre faptul că se afla în căutare, avea intenţia de a veni pentru a-şi achita amenda, însă tot a amânat.

Un alt conaţional a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art.361, al.1 Cod Penal al Republicii Moldova, şi anume pentru falsificarea actelor oficiale. Originar din raionul Orhei şi reţinut în municipiul Bălţi, persoana a declarat că nu cunoştea despre faptul că se află în căutare şi nu avea cum să primească vreo citaţie pentru că nu locuia la adresa indicată în acte. Acum ceva timp, aceasta a încercat să părăsească teritoriul Republicii Moldova cu documentul de călătorie în care era modificată dată expirării. Motiv pentru care este documentată penal.

Pentru preluarea procedurii de urmărire penală, ultimul învinuit a fost prezentat Procuraturii raionului Ocniţa, iar celălalt este reţinut pentru 30 de zile şi informaţi reprezentanţii Procuraturii raionului Briceni.

Acţiunile date fac parte din planul operaţiunii ”Căutare-2021” care constă în măsuri speciale de investigaţii, în scopul depistării şi reţinerii infractorilor aflaţi în căutare care se eschivează de la urmărirea penală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata