NordNews
Avem ce spune

Doi jurnaliști au fost arși de vii de o bandă, în Haiti

Doi jurnaliști haitieni au fost arși de vii de o bandă, la periferia capitalei Port-au-Prince, în timp ce documentau lipsa de securitate din zonă, au declarat surse oficiale pentru CNN. Un al treilea a reușit să scape, scrie digi24.ro.

O sursă din cadrul Forţelor de Securitate Haitiene a declarat pentru CNN că banda Ti Makak a comis crimele în cartierul Petion-Ville din Port-au-Prince. Motivul și detaliile atacului rămân neclare.

Institutul de presă haitian Radio Écoute FM a confirmat că unul dintre jurnaliștii săi, John Wesley Amady, a fost ucis în atac în timp ce era în misiune, documentând lipsa de securitate în zonă.

Amady „a fost împușcat cu sălbăticie și ars de viu de bandiți înarmați. Condamnăm cu maximă rigoare acest act criminal și barbar”, a transmis publicația, numindu-l un „atac grav la adresa dreptului la viață”.

Radio Écoute FM și-a suspendat activitatea până la noi ordine „în semn de solidaritate cu familia victimei”, se mai arată în comunicat. Atacurile au avut loc pe fondul unor violențe extreme și al deteriorării condițiilor de securitate în Port-au-Prince, unde grupuri rivale se luptă între ele sau cu poliția pentru controlul străzilor, provocând strămutarea a zeci de mii de persoane într-una dintre cele mai sărace națiuni din America.

În luna iulie a anului trecut, președintele haitian Jovenel Moise a fost asasinat în timpul unui atac asupra reședinței sale private, lăsând un vid de putere care a adâncit tulburările cauzate de violență, de criza umanitară tot mai mare din Haiti și de pandemia Covid-19.

Marți, Statele Unite au arestat un columbian pentru presupusa sa implicare în asasinarea lui Moise.

1 Comentariu
  1. Klaus spune

    Lumea si banditii au trecut linia ROSIE Se cer alte masuri. Mai severe

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"