NordNews
Avem ce spune

Doi polițiști din Cantemir au ajuns pe mâna CNA pentru mită de 200 de euro

Doi polițiști de patrulare din Cantemir au fost denunțați la Centrul Național Anticorupție pentru că ar fi cerut și primit mită de la un șofer aflat în trafic. Bărbații riscă închisoare de la 5 la 10 ani.

Potrivit denunțătorului, oamenii legii ar fi stopat mijlocul de transport sub pretextul că șoferul s-ar afla la volan în stare de ebrietate alcoolică. Ulterior, aceștia i-ar fi ridicat actele mașinii, iar pentru a nu documenta cazul și a-i restitui permisul de conducere și pașaportul tehnic, ar fi cerut și primit 200 de euro. 

Pe numele celor doi bărbați a fost pornită o cauză penală pentru corupere pasivă. Aceștia au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și sunt cercetați în stare de libertate.  

Pentru infracțiunea ce li se incriminează, codul penal prevede o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 300 000 la 400 000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 10 ani.

 

Totodată, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată. 

 

Amintim că de la începutul acestui an, 35 de polițiști au fost reținuți de CNA și procurori, fiind bănuiți de acte de corupție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"