NordNews
Avem ce spune

Doi poliţişti din Sângerei, reţinuţi de CNA în timp ce luau mită

Doi poliţişti, reţinuţi de CNA pentru corupere pasivă. Ar fi pretins 6000 de lei de la un tânăr ca să-l scape de pedeapsă pentru şofat în stare de ebrietate narcotică.
Aceștia sunt bănuiţi că, deţânând funcţii publice – unul fiind specialist în documentarea accidentelor rutiere, iar celălalt ofiţer de investigaţii, ar fi pretins de la denunțător suma de 6 000 de lei, sub pretextul adoptării unei decizii favorabile, pe materialele aflate în procedura de examinare, referitor la conducerea unităţii de transport sub influenţa substanţelor narcotice.
Pe numele bănuiților a fost inițiată o urmărire penală în temeiul art. 324 – corupere pasivă. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 10 ani închisoare cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.
De menţionat că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.
Conducerea urmăririi penale este exercitată de către oficiul Nord al Procuraturii anticorupţie.
 

1 Comentariu
  1. Victor Sau spune

    Mita se da si sa da in majoritatea cazurilor de stopare a transpoprtului din trafic, propun ca colaboratorii INP in jurnal special numerotat si sigelat sa se inregistreze toate vehicolele stopate in timpul de misiune cu indicarea motivului de stopare locul si orei de stopare si respectiv eliberarea acestuia, din motiv ca transpoprtului din trafic este stopat pentru careva incalcare si nu se poate intocmi proces verbal in citeva minute, ca colaboratorii INP „pazesc” un indicator, care este instalat nu in cel mai potrivit loc unde se hranesc bietii politisti toata ziua si noaptea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"