NordNews
Avem ce spune

Doi șoferi, prinși la frontieră cu permise de conducere false

Doi cetățeni moldoveni au fost prinși cu acte false de către poliția de frontieră la punctul de trecere Palanca-Maiaki-Udobnoe. Șoferii au prezentat permise de conducere falsificate.

În primul caz, semnalat pe 21 decembrie, pe direcția de intrare în Republica Moldova a fost legitimat șoferul unui autoturism, cetățean moldovean de 34 de ani, care revenea din Federația Rusă. Ca urmare, s-a constatat că permisul de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile moldovenești, prezintă indici de falsificare. Conducătorul auto a recunoscut că în Rusia a apelat la un necunoscut pentru a-și perfecta documentul, fact care i-a permis să conducă autovehicule pentru categoriile B și C.

Cel de-al doilea moldovean, depistat cu permisul de conducere falsificat, a fost identificat ieri seara, în jurul orei 19:30. Șoferul de 23 de ani a declarat că pe internet a găsit date de contact a unor persoane care se ocupă cu perfectarea actelor. Contra unei plăți a obținut permisul de conduce, care ar fi emis de autoritățile ruse pe numele său.

Polițiștii de frontieră au întocmit procese verbale de constatare a infracțiunii prevăzute de art.361 (al.1) CP al RM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"