NordNews
Avem ce spune

Doi tineri din R. Moldova au încercat să ajungă în Germania cu acte contrafăcute

Au încercat să traverseze frontiera Republicii Moldova cu deținerea și utilizarea actelor oficiale false. Este vorba despre doi cetățeni moldoveni, în vârstă de 32 de ani, cu domiciliul în raionul Fălești și în mun. Chișinău. Acestora li s-au fost depistate două cărți de identitate românești cu semne de falsificare.

Primul călător a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate cu însemnele autorității competente din România. Iar cel de-al doilea pasager a fost supus unui control suplimentar. În urma verificării, în portmoneul personal s-a depistat o carte de identitate românească, eliberată pe numele său. Ambele documente prezentau semne vizibile de falsificare”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

În urma audierilor, tinerii au recunoscut că și-au perfectat actele prin intermediari sau colegi de serviciu. Unul dintre ei a menționat că documentul l-a costat 150 de euro.

Potrivit Poliției de Frontieră, ambii călători și-au continuat drumul în baza pașapoartelor moldovenești, nu înainte de a le fi întocmite procese verbale de constatare a faptelor.

Actele au fost ridicate și transmise pentru efectuarea expertizei tehnice, în vederea stabilirii legalității acestora.

Cercetările vor continua pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate. În dependență de rezultate se va face încadrarea juridică a faptei și atragerea la răspundere corespunzătoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"