NordNews
Avem ce spune

Donald Trump a transmis că există „şanse mari” să declare starea de urgenţă

Preşedintele american Donald Trump a transmis vineri că există „şanse mari” să declare stare de urgenţă pentru a obţine banii pentru finanţarea zidului de la frontiera cu Mexic, acţiune care va sfida puterea Congresului american, relatează mediafax.ro.
În cadrul unui eveniment de la Casa Albă, Donald Trump a anunţat că doreşte să declare starea de urgenţă, deoarece Democraţii din Congres nu cooperează în vederea încheierii unui acord care să prevadă şi finanţarea zidului.
„Nu ajungem nicăieri cu ei (Democraţii, n.red.)”, a declarat preşedintele american, menţionând că acţiunile democraţilor reprezintă „o obstrucţionare imensă”. Reprezentanţii Partidului Democrat consideră disputa cu Donald Trump un simplu dezacord în ceea ce priveşte politica imigraţiei.
„Cred că există şanse mari să fac asta”, a adăugat Trump, făcând referire la decretarea stării de urgenţă.
Conform prevederilor din Constituţia Statelor Unite, Congresul este responsabil de buget şi de aprobarea cheltuielilor mari.
Comentariile lui Donald Trump vin la o zi după ce Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, a declarat că sub nicio formă nu va aproba finanţarea zidului anul acesta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"