NordNews
Avem ce spune

Donație de echipamente, în valoare de 60 mii de dolari, din partea OIM pentru Poliția de Frontieră

Inspectoratului General al Poliției de Frontieră în cadrul proiectului „Consolidarea răspunsului național al Republicii Moldova la criza COVID-19”, implementat de către Organizația Internațională pentru Migrație, în valoare de 60 mii de dolari.

Donația constă în termoscanere, produse de igienă și aparataj de dezinfectare pentru zece puncte de trecere a frontierei în valoare totală de 30 mii de dolari. Alți 30 mii de dolari au fost redirecționați pentru susținerea dezvoltării, actualizării și diseminării procedurilor de operare conform standardelor internaționale pentru polițiștii de frontieră, aflați în prima linie. În acest sens, a fost elaborată Procedura Standard de Operare (POS) în 500 de exemplare care vor fi distribuite în toate subdiviziunile autorității de frontieră. Aceste proceduri vizează detectarea, notificarea, izolarea, gestionarea și sesizarea călătorilor potențial infectați cu coronavirus.
Mai mult, au fost realizate două instruiri on-line pentru 30 de polițiști de frontieră privind POS actualizată și alte două training-uri urmează a fi organizate în cea de-a două jumătate a lunii august. O altă realizare a proiectului este contractul încheiat cu un laborator specializat în testarea detecției Covid-19 care vor testa la necesitate 300 de angajați ai Poliției de Frontieră.
Precizăm că este a treia tranșă de donație în cadrul acestui proiect, fiind distribuite anterior polițiștilor de frontieră 2000 de costume de protecție, 1000 de halate medicale, precum și 10 termoscanere portabile pentru detectarea persoanelor cu statut febril în punctele de trecere deschise traficului.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata