NordNews
Avem ce spune

Donație importantă din partea Elveției pentru R. Moldova în lupta cu COVID-19

Elveția oferă ajutor Republicii Molodva în lupta cu coronavirusul. Lucrătorii medicali din 10 raioane ale țării vor beneficia de o donație de peste  63 700 de măști medicale de unică folosință, 54 600 de mănuși nitril și 760 litri de dezinfectant pentru mâini și suprafețe. Acțiunea are loc în cadrul proiectului „Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile” pentru a proteja cadrele medicale de noul virus SARS-CoV-2 care provoacă afecțiunea COVID-19, informează Biroul de cooperare al Elveției în Republica Moldova.

Materialele vor fi livrate la sediul centrelor de sănătate și distribuite oficial medicilor de familie în două tranșe. Astăzi,  în prima tranșă, vor fi distribuite loturile de mănuși și dezinfectanți. În a doua tranșă, vor fi repartizate măștile medicale de unică folosință, începând cu 31 martie.
Proiectul „Viață Sănătoasă” își concentrează intervențiile pe reducerea poverii bolilor netransmisibile, iar pacienții care suferă de aceste boli, preponderent adulții cu vârsta de peste 65 de ani, fac parte din grupul de risc sporit de a se îmbolnăvi de COVID-19.
Biroul de cooperare al Elveției face apel către managerii de instituții medicale primare să acorde o atenție sporită nevoii de informare a pacienților cu boli netransmisibile pentru identificarea timpurie a apariției semnelor infectării cu noul virus și acordarea la timp a ajutorului medical necesar.
Proiectul „Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile” activează în raioanele: Fălești, Ungheni, Ștefan Vodă, Cahul, Orhei, Criuleni, Taraclia, Vulcănești, Edineț, Briceni. Proiectul este finanțat de Biroul de cooperare al Elveției și realizat de Institutul Elveției Tropical și de Sănătate Publică.
Elveția este cel mai mare donator bilateral de granturi în sectorul de Sănătate
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata