NordNews
Avem ce spune

Donatorii lui Renato Usatîi ar fi intimidați de forțele de ordine controlate de către Igor Dodon

Forțele de ordine controlate de către Igor Dodon, intimidează persoanele care au făcut donații fondului electoral al candidatului la funcția de președinte al Republicii Moldova din partea formațiunii politice Partidul Nostru, Renato Usatîi. Primarii din „PN” au declarat, pe paginile lor de socializare, faptul că susținătorii lui Usatîi sunt amenințați și impuși de către unele persoane terțe în politica moldoveanească, să mintă precum că nu au făcut donații în folosul lui Renato Usatîi.

„Primesc apeluri de la locuitorii raionului Fălești care au făcut donații pentru Renato Usatîi. În fiecare zi, aceștia sunt intimidați de persoane necunoscute lor, precum și de reprezentanți ai structurilor de putere. Conform instrucțiunilor lui Dodon, acești oameni îi fac pe susținătorii lui Usatîi să mintă că nu au donat de fapt fondului electoral al lui Renato Usatîi. Dragă conducere a țării, Igor Nikolaevici și toți ceilalți, nu mai intimidați oamenii!”, a spus Alexander Severin, primarul orașului Fălești.

Stopați presiunule și intimidările asupra simplilor cetățeni careși doresc schimbare în Republica Moldova

Gepostet von Alexandr Severin am Sonntag, 18. Oktober 2020

În multe cazuri, oficialii de securitate se prezintă ca jurnaliști și pun diverse întrebări despre donațiile făcute.

„Susținătorii candidatului Renato Usatîi, care au făcut donații pentru campania sa electorală, primesc apeluri și se prezintă ca jurnaliști, oricine doresc, dar nu și ofițeri de aplicare a legii. Sunt intimidați de diferite întrebări, creează situații diferite. Alegerile vor avea loc, dar trebuie să rămânem cetățeni demni ”, a spus Stela Onuțu, primarul orașului Glodeni.

Intimidări electorale a activiștilor Renato Usatii!!!#RenatoUsatiiPresedinte

Gepostet von Stela Onutu am Sonntag, 18. Oktober 2020

Primarii Partidului Nostru au îndemnat oamenii legii să nu mai urmărească ilegal susținătorii lui Renato Usatîi.

„Oamenii sunt amenințați, inclusiv prin faptul că vor rămâne fără muncă dacă nu spun că nu au dat nimic și nu au semnat nimic. Prima întrebare care se pune este de unde apelanții obțin datele personale ale acestor persoane. Aceste date sunt ascunse pe site-ul CEC și în rapoartele financiare ale candidaților și nu există numere de telefon ”, a spus Nina Chereteu, primarul orașului Drochia.

Provocări, intimidări și mizerii electorale….#RenatoUsatiiPresedinte#РенатоУсатыйПрезидент

Gepostet von Cereteu Nina am Sonntag, 18. Oktober 2020

Săptămâna trecută, Renato Usatîi a declarat la o conferință de presă că este anunțat tot mai des despre intimidarea și încercarea de mituire a susținătorilor săi, pentru calomnie se oferă de la 500 la 1000 de euro. În afară de socialiști, potrivit acestuia, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și cei ai Serviciul de Informații și Securitate sunt implicați în acest sens. Usatîi a menționat că oamenii sunt obligați să mărturisească pe o cameră de pe telefonul mobil pentru bani pe care nu i-ar fi donat la campania lui Usatîi și nu i-au subscris. Renato Usatii a condamnat metodele tipice ale lui Plahotniuc folosite de sediul electoral al lui Dodon și le-a cerut susținătorilor să nu cedeze provocărilor. În același timp, el a mulțumit tuturor cetățenilor care au făcut donații pentru campania sa electorală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata