NordNews
Avem ce spune

„Dorim fapte mai concrete, mă refer la Andrei Năstase”. PSRM este deschis spre alte candidaturi la funcția de premier

Socialiștii sunt dispuși să discute și alte candidaturi la funcția de prim-ministrul al țării. Declarația a fost făcută de către liderul fracțiunii PSRM Corneliu Furculiță, în cadrul unei emisiuni la NTV Moldova. Acesta s-a referit, inclusiv, la candidatura lui Andrei Năstase, scrie newsmaker.md

Socialistul a explicat că ar putea să existe și alte propuneri la funcția de premier sau să fie susținută candidatura Marianei Durleșteanu.

„Noi suntem gata să discutăm și alte candidaturi. Sunt discuții, dorim cu toții fapte mai concrete. Mă refer la Andrei Năstase, ar fi de dorit ca dumnealui să iasă cu fracțiunea sa și să spună că fracțiunea mea mă propune pe mine, uitați-vă lista, au semnat atâția, vă îndemn pe următorii să semnați la fel, acceptăm sau nu acceptăm din partea cutare sau cutare fracțiuni semnăturile și atunci este o cale indiferent de faptul înaintează sau nu va înainta doamna președinte, ea are finalitatea cu desemnarea unei candidaturi de către majoritatea parlamentară. Evident că aici venim la situația că Parlamentul nu poate fi dizolvat deoarece el a identificat soluția”, a declarat Furculiță.

Deputatul PSRM a mai menționat că, în funcție de comportamentul președintelui țării, sunt mai multe soluții pentru depășirea crizei politice.

„Dacă ea procedează în conformitate cu Constituția, atunci ea este obligată, conform deciziei CC, să reia consultările cu fracțiunile parlamentare, să constate existența unei majorități, care este certă din punct de vedere constituțional. (…) Dacă doamna președinte nu înaintează, se opune, Parlamentul va avea pârghii să activeze în continuare în cadrul acestui guvern efectiv și țara va fi guvernată, salariile vor fi plătite”, a declarat președintele fracțiunii PSRM din legislativ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata