NordNews
Avem ce spune

Dorin Cimil: „Ziua tăcerii” nu îşi mai are rostul în Codul Electoral”

Părerea proprie, fără o referinţă la părerea Comisiei Electorale Centrale per-ansamblu ,,în situaţia în care o anumită realitate poate fi proiectată şi în spaţiul virtual, „Ziua tăcerii” nu îşi mai are rostul în Codul Electoral”, a spus la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR MOLDOVA preşedintele CEC, Dorin Cimil. Acesta a mai menţionat că „Ziua Tăcerii” ar trebui exclusă din Codul Electoral, transmite tvrmoldova.md.

Preşedintele CEC s-a mai referit şi la concertul electoral anunţat la Moscova, pentru diaspora din Rusia, în care ar urma să apară mesaje favorabile unui candidat la alegerile prezidenţiale.

„Am văzut în presa electronică despre acest eveniment. Dacă nu vor fi raportate cheltuielile legate de organizarea acestui eveniment, atunci acest eveniment este unul ilegal”, a spus preşedintele CEC.

Referitor la organizarea unui exit-poll în ziua turului doi al alegerilor prezidenţiale, Dorin Cimil a spus că, din punctul de vedere personal, această experienţă ar fi utilă dacă CEC-ul ar avea dotarea tehnică care să îi permite prezentarea datelor în timp scurt.

„Organizarea exit-poll-ului a fost totuşi aprobată cu 5 voturi. Pentru turul doi va fi organizat acest exit-poll”, a spus Dorin Cimil.

Preşedintele CEC a menţionat că, dacă se vor stabili alte praguri pentru a se face o triere a concurenţilor electorali, atunci CEC va regândi şi reformula procedurile de colectare a semnăturilor pentru candidaţii la alegerile prezidenţiale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata