NordNews
Avem ce spune

Dorin Recean, în vizită la elevii din Șoldănești: Copiii acestei țări merită condiții mai bune de învățare și dezvoltare

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a vizitat în această dimineață Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” din rainul Soldănești, unde își fac studiile 559 de elevi. Instituția de învățământ beneficiază de mai multe proiecte sprijinite de partenerii internaționali. În prezent, blocurile și sălile de studii sunt renovate și dotate cu tehnologii digitale, iar sistemul de încălzire este modernizat, ceea ce reduce semnificativ costurile pentru consumul de energie. 

„Succesul acestor proiecte ne reamintește cât de important este procesul de integrare europeană a țării noastre. Fondurile europene vor putea susține modernizarea, reabilitarea și digitalizarea instituțiilor de învățământ – investiții ce vor contribui la crearea unui mediu educațional mai modern, mai inclusiv și mai adaptat la nevoile elevilor din toată țara”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

Șeful Guvernului a mers și la Grădinița „Andrieș”, frecventată zilnic de 122 de copii. Instituția preșcolară a beneficiat de fondurile Agenției pentru Eficiență Energetică, și se bucură de sprijinul obținut în cadrul programului „Satul European”. Astfel, teritoriul grădiniței a fost amenajat cu pavaj și pavilioane de joacă, perimetrul a fost împrejmuit, ceea ce oferă mai multă siguranță micuților, iar în prezent continuă lucrările de renovare a rețelelor de canalizare și apeduct.

„Copiii acestei țări merită condiții mai bune de învățare. Iar proiectele de renovare, reabilitare și modernizare a infrastructurii educaționale contribuie direct la îmbunătățirea calității procesului educațional și încurajează copiii să se dezvolte și să devină mai creativi. Anul trecut, președinta Maia Sandu a lansat programul „Satul European”, care finanțează proiecte de infrastructură și dezvoltare locală în comunitățile rurale. Astăzi, datorită acestui program, Grădinița „Andrieș” din orașul Șoldănești devine un spațiu prietenos, sigur și atrăgător pentru copii”, a spus premierul Dorin Recean.

În prezent, în raionul Șoldănești, se implementează 10 proiecte cu finanțare obținută în cadrul programului „Satul European”. Opt din acestea țin de alimentarea cu apă și canalizare, unul de amenajare a teritoriului Grădiniței „Andrieș” și unul de iluminat public. Toate sunt proiecte mari, cu valoarea totală de aproximativ 74 de milioane de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"