NordNews
Avem ce spune

Dosarul cetăţeniei // Băsescu: Eu am depus cazier, dar pentru Curte au contat tăieturile din ziare

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, declară că nu îl sperie decizia Curţii de Apel şi că merge mai departe, scrie deschide.md

„Din nou, ca şi la fond, în baza unor tăieturi din ziare şi Curtea de Apel a stabilit că domnul Dodon mi-a ridicat îndreptăţit dreptul la cetăţenie. Vă pot spune că în dosare eu am depus certificate de cazier de la statul român, nu tăieturi din ziare. Totuşi, în faţa judecătorilor, au contat articolele din presă. O să mergem mai departe. Mai avem o cale de atac.”

Traian Băsescu susţine că retragerea cetăţeniei şi decizia instanţelor nu-l fac să renunţe la ideea unirii.

„Asta nu mă descurajează. Dacă cineva crede că, ridicându-mi cetăţenia, îmi schimbă ceea ce cred cu toată tăria, şi anume Unirea Republicii Moldova cu România, care este singura şansă pentru securitatea şi prosperitatea cetăţenilor R. Moldova, se înşeală. Nu sunt omul care să cedeze sau să-şi înmoaie ideile numai pentru că preşedintele Dodon nu vrea să fiu cetăţean al R. Moldova. Mai mult decât atât, după ce se termină această campanie, vă asigur că voi lucra la consolidarea partidului Unităţii Naţionale, pentru că Republica Moldova are nevoie de un astfel de partid.”

Contactat Deschide.md, avocatul lui Traian Băsescu a declarat că urmează să conteste decizia Curţii de Apel.
„Am avut o întâlnire cu domnul Băsescu şi am decis să mergem mai departe, vom contesta hotărârea judecătorească”, susţine Bivol.
Întrebat dacă Curtea Supremă de Justiţie va emite aceeaşi decizie judecătorească, Andrei Bivol a răspuns: „Vom merge la CEDO”.
Amintim că, pe 10 mai, Curtea de Apel Chişinău a respins contestaţia lui Andrei Bivol, avocatul lui Traian Băsescu, cu privire la contestarea decretului de retragere a cetăţeniei moldoveneşti a fostului preşedinte al României, ca „fiind neîntemeiată”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"