NordNews
Avem ce spune

Dosarul fraudei bancare. Bunuri în valoare de 26 milioane de lei, puse sub sechestru de ARBI

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul CNA anunţă că a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de circa 26 milioane de lei, pe parcursul unei săptămâni. Este vorba de acțiuni, șapte capitaluri sociale, două construcții nelocative, un cont bancar, nouă încăperi locative și nelocative, dar și trei terenuri pentru construcții. Potrivit ARBI, sechestrele au fost aplicate în baza delegațiilor procurorilor în dosarele fraudei bancare.  

Până în prezent, sechestrele aplicate de Agenție în dosarele fraudei bancare depășește 3 miliarde de lei.  

Potrivit ARBI, procesul de recuperare a bunurilor infracționale este divizat în 4 etape succesive:

  • urmărirea bunurilor infracționale şi acumularea probelor;
  • indisponibilizarea bunurilor infracționale;
  • confiscarea bunurilor infracționale şi repararea prejudiciilor;
  • restituirea bunurilor infracţionale.

Din aceste patru etape ale procesului de recuperare, doar primele două intră în competenţele ARBI. Astfel, prerogativa de confiscare a bunurilor aparține instanței de judecată, iar etapa restituirii, care presupune executarea hotărârilor de confiscare, se realizează de către instituția executorului judecătoresc și Serviciul Fiscal de Stat.

Amintim că, ARBI are în calitate de atribuţii efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale sechestrate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata