NordNews
Avem ce spune

Dosarul intentat pe numele lui Constatin Țuțu, expediat în instanță

Procuratura Anticorupție a finalizat și expediat astăzi în judecată cauza penală de învinuire a fostului deputat Constantin Țuțu pentru două capete de acuzare. Este vorba despre ”trafic de influență” și ”escrocherie în proporții deosebit de mari”.
Potrivit probatoriului, ex-deputatul ar fi pretins și primit 20 de mii de euro de la rudele unui bărbat. În schimbul acestei sume, fostul deputat le-a promis că poate influența decizia procurorilor în vederea eliberării învinuitului din arest, deși, în realitate, nu avea asemenea influențe.
Cât despre cel de-al treilea capăt de acuzare imputat acestuia – ”îmbogățire ilicită”, urmărirea penală continuă, dosarul fiind disjuns într-o procedură separată, procurorii fiind în așteptarea concluziilor ARBI pentru a se decide în consecință.
Amintim că, în luna martie 2020, fostul deputat s-a predat benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița după ce fusese anterior arestat în contumacie.
În prezent, acesta este cercetat în libertate, având interdicția de a părăsi localitatea.

Menționăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"