NordNews
Avem ce spune

„Dosarul Metalferos”. 16 persoane, puse sub învinuire cu demersuri la arest. Ce li se incriminează

Șaisprezece figuranți, reținuți acum două zile, în dosarul privind fraudarea SA ”Metalferos”, au fost puse oficial sub învinuire, anunță Procuratura Generală, scrie tv8.md

Potrivit unui comunicat al instituției, procurorii le-au înaintat învinuirea pentru escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari, în interesul unei organizații criminale. Fiind audiați, învinuiții, printre care și patru polițiști, nu și-au recunoscut vina.

Procurorii au depus în instanța de judecată demersuri, solicitând aplicare, în privința tuturor persoanelor învinuite, a măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile, urmând ca magistrații să se pronunțe pe parcursul zilei de astăzi.
Luni, Procuratura Generală, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, cu suportul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, au desfășurat, o serie de acțiuni de urmărire penală la sediul Inspectoratului Național de Investigații al MAI, precum și la sediile firmelor-căpușe, și intermediare din jurul companiei Metalferos, prin care erau achiziționate metalele, iar banii – lichefiați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"