NordNews
Avem ce spune

Dosarul Metalferos: Nouă învinuiți, eliberați sub control judiciar

Nouă figuranților din dosarul privind fraudarea SA „Metalferos”, printre care și cei patru polițiști INI, au fost eliberați sub control judiciar, iar șapte au fost plasați în arest la domiciliu timp de o lună. Decizia a fost luată miercuri, 5 august, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, scrie agora.md

Procurorii au anunțat că vor contesta încheierile judecătorești și vor insista pe plasarea învinuiților în arest preventiv. De asemenea, procurorii vor înainta Ministerului Afacerilor Interne demers cu privire la suspendarea din funcție a polițiștilor vizați în anchetă.

Precizăm că astăzi, 16 figuranțireținuți acum două zile, în dosarul privind fraudarea SA „Metalferos”, au fost puși oficial sub învinuire. Procuratura Generală le-a înaintat învinuirea pentru escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari, în interesul unei organizații criminale.Aceștia nu și-au recunoscut vina.

Amintim că, la trei august curent,  oamenii legii au desfășurat, o serie de acțiuni de urmărire penală la sediul Inspectoratului Național de Investigații al MAI, precum și la sediile firmelor-căpușe, și intermediare din jurul companiei Metalferos, prin care erau achiziționate metalele, iar banii – lichefiați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"