NordNews
Avem ce spune

Dosarul Stoianoglo: Pornirea urmăririi penale pe numele procurorului general râmâne legală

Decizia Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), prin care a fost acceptată pornirea urmăririi penale pe numele procurorului general, Alexandr Stoianoglo, rămâne în vigoare. Curtea de Apel Chişinău a respins, marţi, cererea avocaţilor lui Stoianoglo prin care a fost contestată decizia CSP, scrie Anticorupție. 

„Ședința a avut loc. A fost respinsă cererea avocatului de examinare a cauzei în ședință publică. Examinarea cererii de suspendare a fost însușită cu soluția aspectelor ce țin de inadmisibilitate a acțiunii. Cererea înaintată de Alexandr Stoianoglo a fost declarată inadmisibilă”, se menționează pe portalul Curţii de Apel Chişinău.

Amintim că, la începutul lunii octombrie, CSP l-a desemnat pe procurorul anticorupţie Victor Furtună să investigheze acuzaţiile aduse de deputatul Lilian Carp la adresa lui Alexandr Stoianoglo. Parlamentarul a depus cu câteva zile înainte o sesizare la CSP în care îl acuza pe procurorul general de corupere pasivă și abuz în serviciu.

În aceeaşi zi, Victor Furtună a dispus pornirea urmăririi penale pe numele şefului Procuraturii Generale, suspendarea din funcţie a lui Stoianoglo, precum şi a adjuncţilor săi.

Seara târziu, Alexandr Stoianoglo a fost reţinut pentru 72 de ore. Ulterior, acesta a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"