NordNews
Avem ce spune

Dosarul unioniștilor amendați după ce au întâmpinat convoiul din România sub podul de la Telecentru, în instanță

Dosarul unioniștilor amendați cu câte 22.500 de lei după ce pe 15 mai au mers în număr mare sub podul de la Telecentru pentru a întâmpina convoiul umanitar în valoare de 3,5 milioane de lei din România, a ajuns în instanță. Primul care se va prezenta în fața magistraților este unionistul Vlad Bilețchi. Ședința de judecată în cazul acestuia va avea loc joi, 20 august, ora 10:00, la sediul Judecătoriei Ciocana, transmite tv8.md.

Potrivit lui Vlad Bilețchi, dosarul reprezintă o formă de intimidare.
„Considerăm că este de bun-simț ca unioniștii să fie prezenți în sala de judecată. Această amendă și acest dosar nu este decât o formă de intimidare și o sfidare la adresa României, care ne-a oferit cel mai mare ajutor în această perioadă de pandemie. Culmea este că pe 9 mai, la doar două zile de la primirea donațiilor, s-a permis desfășurarea unei întruniri politice și de propagandă, chiar în Piața Marii Adunări Naționale. Pe 7 mai însă, cele 20 de camioane cu ajutor au staționat rușinos sub pod la Telecentru. În acest sens, condamnăm vehement fățărnicia Guvernului condus de Ion Chicu și a lui Igor Dodon”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”.
Bilețchi mai spune că dosarul ar conține un singur martor, Maria Olar, care ar fi recunoscut că a fost intimidată să depună declarație împotriva unioniștilor.
În cadrul aceluiași dosar, a fost amendat și liberalul Dorin Chirtoacă. Și acesta a contestat-o. Deocamdată, nu se cunoaște când va fi examinată chestiunea în instanța de judecată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"