NordNews
Avem ce spune

Două asistente medicale din Soroca, infectate cu noul coronavirus

Două asistente medicale care activează în Secția Pediatrie a Spitalului Raional Soroca sunt confirmate cu COVID-19. Informația este confirmată de administrația spitalului. Ambele asistente sunt internate și urmează tratamentul înpotriva virusului de tip nou, scrie observator.md

Potrivit surselor din cadrul Secției Pediatrie, una dintre asistente a fost confirmată pozitvă la COVID-19 ieri, alta cu câteva zile mai devreme. În ambele cazuri angajatele spitalului au fost izolate pentru a nu pune în pericol sănătatea altora.
Nu se cunoaște unde s-ar fi îmbolnăvit cele două asistente. Potrivit lui Valeriu Bordeian, vicedirectorul medical al Spitalului Raional, instituția are suficient echipament pe care îl pune la dispoziția angajaților.

Noi trăim în perioada când toți știu că este COVID-19. Echipament este destul, toți cunosc și sunt datori să respecte toate regulile de a se păzi. Dar toți sunt oameni, care vine la lucru cu rutiera, care se duce la piață, care se întâlnește cu prietenii… Vedeți ce se face acum în oraș? Nimeni nu respectă distanța. Angajații Pediatriei sunt oameni ca și toți”, a menționat Valeriu Bordeian.

Potrivit vicedirectorului, asistentele medicale urmează tratamentul în Secția Boli Infecțioase, toate persoanele contacte se stabilesc. Toate măsurile sanitar-epidemiologice se îndeplinesc.
În prezent sunt trei cazuri active de COVID-19  printre lucrătorii medicali în raionul Soroca.
Medicii Soroceni sunt îngrijorați de faptul că cetățenii nu iau în serios pericolul ce îl prezintă virusul de tip nou și îndeamnă populația să respecte măsurile de aflare în spațiile publice, impuse de autorități, cum ar fi respectarea distanței de 1,5 – 2 metri între persoane sau, dacă acest lucru nu este posibil, purtarea măștilor de protecție, dezinfectare regulată a mâinilor etc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"