NordNews
Avem ce spune

Două bănci din Europa vor finanţa reabilitarea a trei drumuri naţionale

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană pentru Investiţii vor acorda Republicii Moldova un împrumut de 300 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor naţionale M2, M3 şi M5. Ministrul economiei şi infrastructurii, Sergiu Railean, a adresat o cerere de finanţare în adresa acestor două instituţii financiare şi, recent, a primit confirmarea aprobării plăţilor, relatează tvrmoldova.md

MEI precizează că finanţarea corespunde obiectivelor de investiţii a instituţiilor financiare europene pentru regiunea Parteneriatului Estic, agreat cu Comisia Europeană în 2019. În afară de finanţarea investiţiilor de capital, împrumutul-cadru va fi, de asemenea, un catalizator pentru utilizarea resurselor de asistenţă tehnică pentru pregătirea unei linii de investiţii derivate în infrastructura rutieră, relatează IPN.

Implementatorul proiectului este Administraţia de stat a Drumurilor. Perioada de implementare a proiectului urmează să fie negociată şi stabilită în Acordul de finanţare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata