NordNews
Avem ce spune

Două companii, percheziționate de CNA în dosarele „redobândirii cetățeniei române”

Ofițerii de urmărire penală ai Centrului Național Anticorupție (CNA) și ai Procurorii anticorupție au efectuat percheziții la două companii care prestează servicii juridice de redobândire a cetățeniei române, Just Consult și Document Park.

În urma acțiunilor de urmărire penală, CNA și procurorii au ridicat mai multe probe, relevante pentru cauzele penale, inclusiv înscrisuri de ciornă, contracte, tehnica de calcul, ștampile și alte obiecte.

„Acestea urmează a fi examinate în dosarele deschise pentru trafic de influență, săvârșit prin prestarea de servicii contra unor plăți ilicite. Deocamdată nu a fost stabilit statutul procesual al persoanelor vizate, urmând ca acesta să fie decis după administrarea probelor ridicate în timpul perchezițiilor” se arată într-un comunicat emis de CNA.

Amintim că, pe 3 martie curent, mai mulți agenți economici, persoane fizice şi publice, notari, dar şi alţi intermediari din R.Moldova şi România au intrat în vizorul CNA. Aceștia sunt bănuiți că ar face parte dintr-o schemă de corupere şi trafic de influenţă, prin care mai mulţi moldoveni ar fi fost ajutaţi să obţină diverse servicii pentru redobândirea cetăţeniei române, contra cost. Printre acestea se numără: urgentarea eliberării actelor de identitate şi de stare civilă, a certificatelor de naştere, perfectarea unor procuri pe numele unor terţi etc. Sumele pretinse pentru documente variau între 50 şi 5000 de euro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata