NordNews
Avem ce spune

Două permise de conducere și trei teste Covid-19 falsificate, depistate la Frontiera de Stat

Două permise de conducere și alte trei teste PCR Covid-19 falsificate, au fost depistate în ultimele 72 de ore,  la trecerea frontierei de stat. Cazurile au fost înregistrate în punctele de trecere a frontierei Palanca, Giurgiulești-Galați, Leușeni și Otaci.

Primul permis a fost depistat de polițiștii de frontieră de la un locuitor ai raionului Hîncești, care urma să ajungă în Franța. Tânărul de 24 de ani, a declarat că permisul i-ar fi fost dat de către o persoană pentru a-l transmite posesorului acestuia când va ajunge la destinație.

Cel de-al doilea permis de conducere a fost depistat de oamenii legii la un cetățean al Statelor Unite ale Americii de 31 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Ucraina. După mai multe cercetări s-a confirmat faptul că actul este valabil doar pentru o regiune din SUA, așa permise nefiind recunoscute în lume. Audiat, cetățeanul SUA nu a putut explica acest lucru, precizând că nu știa despre nevalabilitatea acestuia în alte state.

La trei cetățeni moldoveni, polițiștii de frontieră au depistat testele PCR Covid-19 cu indici de falsificare. Identificarea acestora a avut loc ca urmare a intensificării acțiunilor de control și investigații speciale pe linia deconspirării persoanelor care încalcă vehement deciziile CNESP pe perioada de pandemie.

Conform procedurilor legale, în toate cazurile documentele falsificate au fost transmise către laboratorul de expertiză a IGPF, iar pe numele persoanelor  s-au întocmit procese-verbale de audiere și constatare a infracţiunii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata