NordNews
Avem ce spune

Două persoane au avut de suferit în incendii produse în raionul Briceni

Un bărbat a decedat și o femeie s-a intoxicat cu fum în urma a două incendii care au avut loc aseară. Potrivit Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
Primul caz în care a fost necesară intervenția pompierilor a avut loc în localitatea Bulboaca, raionul Briceni. Aici o femeie în vârstă de 85 de ani a avut de suferit fiind salvată din foc. Persoana s-a ales cu intoxicația căilor respiratorii fiind internată la spitalul raional. Potrivit primelor informații, incendiul a afectat căptușeala tavanului dintr-o odaie, iar primele cercetări arată că focul a pornit cel mai probabil de la canalul de evacuare a fumului a sobei de încălzit.
Un alt incendiu care a răpit viața unui om a avut loc în același raion, satul Medveja. De această dată pradă flăcărilor a căzut un bărbat în vârstă de 73 de ani, care a fost găsit carbonizat de echipa de intervenție. Conform primelor cercetări, incendiul a afectat bunurile materiale dintr-o odaie. Focul a fost stins de pompierii unității de salvatori din Briceni.
Circumstanțele și cauza incendiului urmează a fi stabilite. În contextul temperaturilor joase, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare pentru a evita producerea tragediilor, în special la utilizarea surselor de încălzire și exploatarea canalelor de evacuare a fumului. În caz de defecțiune a acestora este indicată reparația urgentă și folosirea acestora doar după verificarea prealabilă. Conform datelor IGSU de la începutul anului 2018 în Republica Moldova au avut loc 1520 de incendii în care și-au pierdut viața 95 de oameni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"