NordNews
Avem ce spune

Două persoane din raioanele Soroca și Șoldănești și-au pierdut viața în incendii

Două persoane din nordul republicii  și-au pierdut viața în incendiile produse în ultimele 24 de ore. Potrivit  informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență  (IGSU), în ambele cazuri flăcările au curmat viețile a doi bărbați: de 50 și  57 de ani.
 

Primul incendiu, care s-a soldat cu decesul unui bărbat, a avut loc în dimineața zilei de ieri în localitatea Vadul – Rașcov raionul Șoldănești. Conform primelor investigații, în urma incendiului a decedat un bărbat în vârstă de 57 de ani. Focul a distrus bunurile materiale din interiorul unei odăi, antreul, dar și acoperișul casei. Incendiul a fost stins de două echipaje de pompieri. Circumstanțele cazului urmează să fie stabilite de specialiști.

Un alt caz, care s-a sfârșit la fel de  tragic, a avut loc în seara zilei de ieri în localitatea Racovăț, raionul Soroca. Potrivit datelor IGSU, apelul la Serviciul 112 a fost făcut la ora 17.08 minute.  Ajunși la fața locului, pompierii au stabilit că în urma incendiului a  ars lenjeria de  pat, unde a și fost găsit cadavrul proprietarului în vârstă de 50 de ani. Primele investigații efectuate de specialiști au stabilit că incendiul s-a produs, cel mai probabil, în urma imprudenței în timpul fumatului.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează populația despre riscurile în cazul nerespectării regulilor antiincendiare. Pompierii îndeamnă oamenii să nu fumeze în propriile locuințe și să verifice utilitatea surselor de încălzire, pentru a preveni riscurile. Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului 2018 în Republica Moldova a avut loc 1452 incendii în care au decedat 84 de persoane.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"