NordNews
Avem ce spune

Două universităţi din R. Moldova vor fi reorganizate prin fuziune

Universitatea de Stat din Moldova se reorganizează, prin fuziunea (absorbția) Universității de Stat ”Dimitrie Cantemir”, iar Academia de Administrare Publică –  prin absorbția Institutului de Relații Internaționale din Moldova. O decizie în acest sens a fost luată astăzi în şedinţă de Guvern, transmite Moldpres.  

Potrivit hotărârii, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va crea Comisia de reorganizare și de transmitere a bunurilor persoanelor juridice absorbite persoanelor juridice absorbante. Transmiterea bunurilor se va efectua în conformitate cu Regulamentul cu privire la modul de transmitere a bunurilor proprietate publică.
Totodată, disponibilizarea personalului Institutului de Relații Internaționale din Moldova și al Universității de Stat ”Dimitrie Cantemir” se va efectua în conformitate cu legislația muncii, în cazul imposibilității transferului acestuia. Cheltuielile de disponibilizare a personalului persoanelor juridice absorbite vor fi asigurate din contul și în limita mijloacelor financiare ale acestora.

Studenții înmatriculați conform programelor de studii superioare de licență ale Institutului de Relații Internaționale din Moldova vor fi transferați în cadrul Universității de Stat din Moldova, la aceleași programe de studii superioare și cu aceleași taxe de studii, stabilite anterior, începând cu anul academic 2020-2021. Transferul studenților se va realiza până la 25 august 2020”, indică decizia Guvernului.

De asemenea, studenții înmatriculați conform programelor de studii superioare de master și doctorat ale Institutului de Relații Internaționale din Moldova vor continua studiile în cadrul Academiei de Administrare Publică, la aceleași programe de studii superioare de master și doctorat și cu aceleași taxe de studii, stabilite anterior.
Studenții înmatriculați conform programelor de studii superioare ale Universității de Stat ”Dimitrie Cantemir”, vor continua studiile în cadrul Universității de Stat din Moldova, la aceleași programe de studii superioare și cu aceleași taxe de studii, stabilite anterior.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"