NordNews
Avem ce spune

Două zile fără Maia Sandu. Încotro pleacă Președinta și cine o va însoți

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se va afla în zilele de 14-15 decembrie la Bruxelles, unde va participa la cel de-al șaselea Summit al Parteneriatului Estic (PaE). Anunțul a fost făcut astăzi, 12 decembrie de către Administrația Prezidențială .

Pe durata vizitei sunt planificate mai multe întrevederi cu șefi de state și de guverne din țările PaE și UE, precum și cu înalți oficiali ai Uniunii Europene.

Pe 14 decembrie, Maia Sandu va rosti un discurs în deschiderea celei de-a zecea reuniuni a CORLEAP – Conferința autorităților regionale și locale din Parteneriatul Estic, care întrunește primari și lideri locali din regiune și din statele europene.

Pe 15 decembrie, șefa statului va participa, alături de omologii săi din alte țări, la Summitul Parteneriatului Estic, unde de asemenea va ține un discurs.

Din delegația Republicii Moldova mai fac parte Cristina Gherasimov, Secretara Generală al Aparatului Președintelui, Nicu Popescu, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ambasadoarea Daniela Morari, șefa Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"