NordNews
Avem ce spune

Dovadă că Dodon și PSRM au fost finanțați ilegal

Deputatul Iurie Reniță a făcut public contractul de împrumut de 1 milion 500 mii euro între “WESTERBY LIMITED” (Bahamas) și “EXCLUSIV MEDIA” S.R.L. (Republica Moldova), documente care confirmă spălarea de bani din Federația Rusă, prin filiera Bahamas, și finanțarea ilegală a campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon din 2016, scrie deschide.md
Deputatul scrie pe pagina sa de Facebook că, promisiunea de a publica acest document de referință, a fost făcută de deputații Octavian Țâcu, Lilian Carp și Iurie Reniță, în cadrul conferinței de presă din 17 martie curent, de la Parlamentul R. Moldova.
Detalii: DOC // Iurie Reniță publică dovezile care confirmă implicarea deputaților socialiști în schema Bahamas

„Fără a pretinde că am substituit Procuratura Generală, în calitatea noastră de deputați am considerat necesar să prezentăm alegătorilor și cetățenilor noștri, dar și instituțiilor statului, abilitate cu responsabilități în domeniul investigațiilor, cum funcționează mecanismul schemelor de spălare de bani în proporții deosebit de mari, scheme ce au compromis procesul prezidențial electoral din anul 2016, utilizate de către reprezentanții marcanți ai PSRM, printre aceștia figurând Corneliu Furculiță, Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco, Petru Burduja s.a.”, scrie Reniță.

Vezi și: Deputatul PSRM implicat în dosarul „căsătoriilor fictive” de la Stăuceni, parte a schemei de spălare de bani prin Bahamas
Potrivit deputatului subiectul respectiv, a spălării de bani, este de o „importanță deosebită și actualitate stringentă”, care, de altfel, „este dictat și de prezența unui nou ciclu electoral – campania prezidențială din acest an”.
Iurie Reniță își exprimă încrederea că „o situație similară ar putea să se producă din nou, având în vedere schemele deja existente de spălare de bani și de finanțare ilegală a campaniei prezidențiale precedente, beneficiar principal al carora a fost Igor Dodon”.
Parlamentarul atrage atenția asupra unui detaliu important: „contractul dintre cele 2 persoane juridice din cele 2 țări este reglementat nu de legislația țărilor respective (Bahamas sau Republica Moldova), dar de cea a Federației Ruse”.

„Concluziile le vor trage cetățenii noștri, dar, mai ales, reprezentanții Procuraturii Generale. Respectând cu strictețe separarea puterilor în stat, nu intenționăm să intervenim în treburile Procuraturii Generale”, adaugă deputatul.

În acest sens, „Reniță cere Procuraturii Generale (inclusiv Procurorului General Alexandru Stoianoglo) să se ghideze și să se subordoneze în activitatea sa exclusiv legii și nu unor actori politici, indiferent cine vor fi aceștia, mai ales in cazul de rezonanță socială “Bahamas”.
Deputatul accentuează că, „contractul de împrumut de 1 milion 500 mii euro a fost semnat din partea “WESTERBY LIMITED” (Bahamas) de către Zulphy Saday Santamaria Guerrero, iar din partea “EXCLUSIV MEDIA” S.R.L. (Republica Moldova) de către actualul deputat psrm-ist Petru Burduja”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"