NordNews
Avem ce spune

Dragi prieteni!

Trăim într-un spațiu și într-un timp populat generos de absurd. Suntem, statistic vorbind, cel mai sărac stat din Europa, guvernarea noastră umblă cu căciula în mână ca să se împrumute de la frați, europeni sau americani, pe de altă parte însă, castelele din suburbiile Chișinăului și mașinile de lux pilotate de stăpânii lor, precum și de alți îmbogățiți peste noapte, sunt lucruri la care harnicii contribuabili din Occident pot doar visa. Parcă avem CNA, Procuratură, Poliție, într-un cuvânt – Justiție, dar s-a furat un miliard, iar noi tocmim pe bani frumoși „Kroll”-lul ca să-i caute, și când, într-un sfârșit, l-au dibuit, aceste instituții abilitate îngroapă informația în safeu. Avem, cu puține excepții, o clasă politică indolentă, avântată să-i îmbogățească până și pe urmașii urmașilor lor, politicieni care iubesc foarte tare poporul doar în scrutinele electorale. Avem o presă, în mare, înregimentată politic, așa încât o parte a ei lustruiește de zor imaginea celui mai iubit dintre basarabeni, personaj în care se întâlnesc concomitent Mesia, Filantropul, Negustorul, o altă parte – socialistă și a noastră până la lingerie, dirijată de inconfundabilul și înzestratul nostru președinte, luptă nu cu corupția, nu cu fărădelegile și inechitățile de tot soiul, ci cu euro unioniștii, privind, totodată, cu multă blândețe la porcăriile separatiștilor transnistreni. Până și Biserica noastră cea de toată zilele este preocupată, din păcate, de lucruri foarte lumești, în loc să păstorească cu evlavie sufletele enoriașilor. E un film apocaliptic? Nu neapărat, dar  totuși…
Reacțiile pacienților acestor stări de lucruri deplorabile sunt diferite. Unii au ales să plece, găsind patrii mai prielnice, alții așteaptă să treacă DNA Prutul sau să vină americanii și să facă poreadkă în țară, alții beau pur și simplu, alții sunt indiferenți, precum sapele uitate în câmp. Partea luminoasă este că avem  și oameni care mai cred că nu e totul pierdut, că se pot schimba lucrurile în bine și că e timpul pentru o generație de sacrificiu.
„Având ce spune”, noi, jurnaliștii de la portalul nou-nouț NordNews.md, mobilați de dorința de a impune  adevărul, de a profesa un jurnalism ne găunos, intrăm, iată, în ring. Vom profesa un discurs jurnalistic onest, vom vorbi cu directețe, cu argumente și fără a cruța orgolii, ierarhii și instituții despre lucrurile rele și bune din Bălți, din regiunea de nord și din toată republica. Intenționăm să devenim o platformă, unde să se poată discuta despre toate câte ni se întâmplă și, în deosebi, despre cum să nu ratăm această șansă, poate ultima, pe care ne-o dă istoria.
Redacția NordNews.md

1 Comentariu
  1. Себастьян spune

    Под выборы столько политсайтов появляется! А тут теперь бывший сотрудник БТВ решил вдруг за „правду” бороться… ага…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"