NordNews
Avem ce spune

DRRM încurajează sportivii din Lotul Național de înot al Republicii Moldova

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) și Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) au desfășurat prima acțiune comună, după ce, în decembrie 2021, au semnat un protocol de colaborare.

Complexul Olimpic ,,Sydney 2000” de la Izvorăni, a fost vizitat de Mihai Covaliu, campion olimpic, mondial și european la sabie, și a secretarului general al COSR, George Boroi, secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, însoțit de secretarul general al DRRM, Nicolae Ivășchescu. Scopul vizitei a fost de a încuraja și susține Lotul Național de Natație al Republicii Moldova, care se pregătește în aceste zile în România.

Sportivii din Republica Moldova, Anastasia Basisto, semifinalistă la CE de seniori 2021, Denis  Șveț,  semifinalist la CE de juniori 2021, Pavel Vorona Pavel, campion național de juniori, Xenia  Brînză, campioană națională de juniori, și antrenorii lor, beneficiază de condițiile excelente de pregătire de la baza de lângă București.

,,Îmi doresc ca această cooperare instituțională dintre DRRM și COSR să conducă la o mai bună promovare a sportului în rândul tinerilor atât din România, cât și din Republica Moldova, pentru că sportul a fost mereu un domeniu care unește și leagă prietenii”, a declarat Adrian Dupu, secretar de stat al DRRM.

,,Sunt sigur că vă simțiți aici ca acasă și vă doresc mult succes în atingerea obiectivelor pe care vi le-ați propus pentru acest ciclu olimpic!”, le-a transmis Mihai Covaliu sportivilor din Republica Moldova. Totodată, acesta a menționat că legătura între forurile olimpice din România și Republica Moldova este destul de strânsă.

Urmează ca și alte loturi naționale din stânga Prutului să desfășoare stagii de pregătire la baza din Izvorani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"