NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Drumarii – da, șoferii – ba sau despre starea drumurilor din Bălți

Carosabil acoperit cu zăpadă şi trafic dificil! Aceasta este povestea care se repetă în fiecare iarnă, atunci când ninge abundent. Drumurile din municipiul Bălți sunt, după cum afirmă șoferii, parțial curățate, pe când autoritățile susțin că toate străzile sunt curățate de zăpadă. Cei care au cel mai mult de suferit, sunt șoferii. În acest context, ofițerii de la Regimentul de Patrulare Nord i-au atenționat pe toți participații la trafic să conducă cu multă atenție.

„ Reieșind din condițiile climaterice, vă atenționăm să respectați regulile de bază de conducere pe timp de iarnă, și anume, să circulați cu o viteză mai redusă, să păstrați distanța, și să nu frânați brusc și la drumul lung să aveți rezervorul plin cu combustibil”, recomandă polițiștii.
„ Actele sunt toate în regulă? Da, toate în regulă. Pe lângă aceasta, am vrut să vă întreb, dacă știți, ce trebuie să aveți cu dumneavoastră pe un drum lung? Am lopată, roți de iarnă, dar material antiderapant n-am”, spune șoferul echipat.
 
Potrivit șefului Întreprinderii Municipale „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” Bălți, Iurii Hmarnîi, drumurile sunt practicabile în proporție de 80 la sută. În procesul de curățare a străzilor sunt antrenate peste 10 autospeciale.
 
Unii șoferi spun că sunt mulțumiți de starea drumurilor, că ele sunt practicabile.
„Eu vin de la Ungheni și drumurile sunt normale. Nu a-și spune ca sunt drumurile rele, sunt destul de normale. Este acorperit cu material antiderapant.”
 
„ Relativ, nu reușesc totul să curățe, dar de circulat se poate.”
 
Deși unii șoferi se arată mulțumiti de starea drumurilor, alți , din contra,aspun că nu sunt curățate deloc.
 
„Ele nu sunt curățite deloc. Nimeni nu le curăță. Toată ziua merg pe aici și nu am văzut nici un utilaj, care să curățe drumurile, uitați-vă, ce se face acolo, „capeț”!
 
„ Nu sunt curățate deloc. Cum considerați ,e normal aceasta ori nu? Eu consider că aceasta nu-i normal, dorim să fie curățite mai bine, dar cine știe când o să fie aceasta.”
 
Amintim că meteorologii au anunțat cod galben de ninsori pentru 10 și 11 ianuarie pe întreg teritoriul republicii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"