NordNews
Avem ce spune

Drumuri și mașini blocate în nămeți. Poliția informează despre starea drumurilor

Poliția informează că la această oră în centrul și sudul țării se circulă în condiții de iarnă. Echipajele de patrulare însoțesc autospecialele pentru deszăpezirea drumurilor și presărarea materialului antiderapant, scrie deschide.md.

 

Pe teritoriul raionelor din sudul țării, la moment nu cad precipitații.

Sunt blocate traseele centrale și spre localități:

1. Traseul M-3- orașul Vulcanești – localitatea Slobozia Mare, raionul Cahul);

2. Traseul local satul Ceșmichioi – satul Etulia, raionul Vulcănești);

3. Traseu R-35- localitatea Vişniovca, raionul Cantemir);

4. Traseul R-35- Comrat- Basarabeasca;

5. Traseul M-3- satul Burlăceni.

Mijloace de transport în imposibilitate de a se deplasa avem 4.

Pe teritoriul raionelor din centrul țării este îngreunată circulația pe traseul R-31 și spre 17 localități, drumurile de acces Tudora, Palanca, Feștelița, Ștefănești, Volintiri, Copceac, Brezoaia, Semionovca, Purcari , Viișoara, Cioburciu, Căplani și Crocmaz. La moment situația rămâne neschimbată, s-a mărit vântul și vizibilitatea este redusă.

A fost deblocat traseul spre Marianca de Jos.

Mijloace de transport în imposibilitate a se deplasa – 25.

Camioane de mare tonaj cărora le-a fost interzisă deplasarea:

Anenii Noi – 25

Căușeni – 28

Ștefan Vodă – 3

Strășeni -3

Rezina – 6

Ungheni 3.

 

Pe teritoriul raionelor din nordul țării cad precipitații sub formă de ninsoare în Ocnița, Rîșcani, Dondușeni, Soroca și Bălți.

Trasee blocate nu sunt, drumurile sunt accesibile, se circulă în condiții de iarnă. SA Drumuri în raioanele în care cad precipitații, prelucrează traseele cu material antiderapant.

 

Pentru siguranţa cetăţenilor, recomandăm evitarea pornirii la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să vă informați în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

 

Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar mașina este echipată corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

 

Totodată, este bine de știut că din cauza viscolului starea drumurilor poate brusc să se schimbe.

 

Astfel, recomandăm șoferilor, dacă circulați prin zone afectate de zăpadă să nu staţionați sau să opriți pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public, pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire.

 

În cazul unui blocaj în trafic, pentru a evita riscul înzăpezirii în câmp, nu continuaţi deplasarea şi alegeţi să vă retrageţi în localităţi, acolo unde puteţi găsi adăpost.

 

În cazul în care vă aflați într-o dificultate sesizați cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apelați la numărul 112.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"