NordNews
Avem ce spune

Dumitru Alaiba s-a întâlnit cu Reprezentantul permanent al FMI în Moldova

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, a discutat, în dimineața zilei de astăzi, cu Reprezentantul permanent al FMI în Republica Moldova, Rodgers Chawani. La întrevedere au fost prezenți vicepreședinții Comisiei Radu Marian și Petru Burduja.  

În cadrul întrevederii s-a discutat despre evoluțiile economice și politicile promovate de autoritățile Republicii Moldova în vederea menținerii stabilității macroeconomice și bugetare, relansării proceselor de dezvoltare economică. Au fost evidențiate eforturile de modernizare a legislației, transparentizare și creștere a eficienței actului de guvernare,  atragere a investițiilor în business și infrastructură, restabilirea funcționalității pieței de capital, stabilitatea energetică.

Dumitru Alaiba a subliniat că eliminarea corupției și reformarea justiției, edificarea statului de drept sunt așteptate de cetățeni și reprezintă obiective de bază ale guvernării, iar în acest proces este important suportul partenerilor de dezvoltare.

În context, președintele Comisiei economie, buget și finanțe a exprimat recunoștință FMI pentru suportul oferit Moldovei de-a lungul anilor, inclusiv pentru ajutorul acordat în combaterea pandemiei COVID-19.

Totodată au fost exprimate asigurări de deschiderea deplină a Comisiei în comunicarea cu reprezentanța Fondului Monetar Internațional la Chișinău pentru a avansa în dialogul pe marginea semnării unui nou program cu FMI ce ar oferi țării noastre acces la asistență financiară importantă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"