NordNews
Avem ce spune

Dumitru Pelin // Despre geografia protestelor organizate de DA și PAS

În ultimele săptămâni, membrii și simpatizanții formațiunilor politice  Partidul Platforma Demnitatete și Adevăr (PPDA) și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) au organizat acțiuni de protest atât la Chișinău, cât și în unele orașe ale republicii. Manifestanții le-au solicitat guvernanților validarea mandatului primarului de Chișinău, Andrei Năstase, anularea votului mixt, iar polițiștilor – să apere cetățenii și nu guvernarea, scandând „Apărați Poporul, nu uzurpatorul!”.
 
Majoritatea protestelor au fost organizate la Chișinău, iar restul, în câteva centre raionale din apropierea capitalei și unul la Bălți. După aproape fiecare manifestație, liderii PPDA, Andrei Năstase și PAS, Maia Sandu anunțau, la conferințe de presă, că vor merge în fiecare raion, pentru a-i convinge pe cetățeni să creeze celule de rezistență  și să vină pe 26 august în Piața Marii Adunări Naționale. Potrivit lor, în această zi la Chișinău urmează să se desfășoare o amplă manifestație împotriva politicii promovate de actuala guvernare. Știm că astfel de îndemnuri și promisiuni au fost făcute și anterior, însă nici unul dintre liderii politici actuali, în afară de  Renato Usatîi, nu s-a încumetat să cutreiere țara în lung și în lat, pentru a-l convinge pe cetățeanul simplu să se manifeste civic.
 
Cunoaștem că liderii PPDA și PAS au declarat, că timpul și locul desfășurării acțiunilor de protest, nu vor fi anunțate în prealabil, ca să fie, posibil, o surpriză (neplăcută) pentru guvernare.
Totuși, deocamdată, e „liniște și pace”, deși până la „Marea Adunare Națională” din 26 august curent au mai rămas 34 de zile și 29 de raioane de luat la „PAS”.
 
În schimb, din păcate, s-au „trezit” ȘORiiceea din Codrii Orheiului de teama închiderii „magazinelor sociopate” și de bucuria apropiatei „căzniri” a lui Năstase și Sandu cu cureaua de la pantalonii de câteva sute de euro a principalului ȘORicar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"