NordNews
Avem ce spune

Dumitru Pelin // Grigorișin este bucuros

Primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin, care s-a făcut remarcabil în ultimul timp prin necunoașterea limbii române, s-a laudăt în limba rusă pe pagina sa de facebook că: „bugetul primăriei din Bălți va economisi aproape un milion de lei datorită autospecialelor, care au sosit ieri din municipiul Botoșani”. Potrivit edilului bălțean, antrenarea camioanelor de gunoi românești închiriate, vor permite angajaților întreprinderilor municipale de resort să salubrizeze mai operativ orașul. Ajutorul acordat de autoritățile botoșenene este destinat să amelioreze „criza gunoiului”, declanșată  la sfârșitul lui 2017, când compania „Solubrity Solutions”, care a concesionat serviciul de evacuare și depozitare a deșeurilor, și-a sistat activitatea. Motivul invocat a fost refuzul Consiliului Municipal  Bălți de a majora  tariful pentru salubrizare. Amintim că atunci majoritatea consilierilor a parlamentului local  erau membri ai  Partidului Nostru.
 
După ce „Solubrity Solutions” s-a retras, curțile blocurilor din oraș s-au transformat treptat în adevărate rampe de gunoi. Întreaga republică urmărea cu sufletul la gură de pe micile ecrane acest „război al gunoiului”, cu  implicarea ulterioară a carabinierilor și a autospecialelor venite de la Chișinău să „salveze” orașul.
 
Această intervenție a guvernului  a fost dur criticată de postul local de televiziune BTV, instituției media care simpatizează deschis ideologia și prestația Partidului Nostru.  În subiectul  „Правительство бросило карабинеров на уборку, когда Бельцы уже почти справились сами”, comentatorul acuza „Solubrity Solutions” și Partidul Democrat de crearea artificială a  „crizei gunoiului”. Poate, spunea el sarcastic, ar fi fost cazul ca, pe lângă implicarea carabinierilor din capitală, să fi fost chemați în ajutor și jandarmii români.

Ei bine, iată în Bălți au venit autospecialele românești, fără jandarmii români, cei drept, ca să ajute la evacuarea gunoiului menajer și Nicolai Grigorișin este foarte bucuros.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"