NordNews
Avem ce spune

După o lună de tergiversări, a fost aprobat Bugetul municipiului Bălți  

Membrii Consiliului Municipal Bălți au aprobat  joi, 27 decembrie, cu majoritatea de voturi, după aproape patru ore de dezbateri aprinse, Bugetul pentru anul 2019, care este mai mare cu aproximativ 54 de milioane de lei, comparativ cu Bugetul pentru 2018.
Ședința de astăzi a Consiliului Municipal a fost una cu scântei. Primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin, a prezentat proiectul Bugetului pentru anul 2019, indentificând sursele și sumele veniturilor și argumentând  volumul și destinația cheltuielilor. Discuții aprinse a stârnit propunerea primarului de a aloca surse financiare necesare construcției în oraș a unei băi publice. Conslierii au decis ca întreprinderile municipale, care vor fi înregistrate în 2019, să fie scutite de taxă locală.  Membrii fracțiunii “Pentru dezvoltarea Bălțiului” s-au arătat deranjați de necesitatea achiziționării unui nou sediu pentru Muzeul de Istorie și Etnografie din Bălți, precum și de faptul că Azilul pentru maidanezi a fost dat în exploatare înainte de termen.
În fine, Bugetul municipal aprobat de consilieri prevede venituri de peste 541, 6 milioane de lei la capitolul venituri, iar pentru cheltuieli au fost planificate aproape 541, 1 de lei. Deficitul bugetar de 500.000 de lei urmează să fie acoperit, în viziunea primarului, din vânzarea unor spații și bunuri aflate în proprietate municipală.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"