NordNews
Avem ce spune

După scumpirea de 58%, căldura se ieftinește cu 5%. Cel mai mult vor plăti locuitorii din municipiul Bălți

Prețul unei gigacalorii, potrivit hotărârii ANRE, pentru populație va fi de 1689 de lei cu 5% mai puțin față de precedentele majorări de 58% din data de 20 noiembrie, scrie Bani.md. 

Pentru locuitorii de la Bălți, căldura va costa 1834 de lei pentru gigacalorie cu 5,2% mai mult față de decizia din noiembrie a ANRE.

Pentru compensarea tarifului la căldură Executivul a aloca 340 mil. de lei. Iar tariful va fi compensat cu 2/3 din factură sau 450 de lei pe lună.

La data de 20 noiembrie 2021, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, în ședință publică, prețurile provizorii la energia electrică produsă și tarifele pentru energia termică livrată consumatorilor.

În conformitate cu dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, ANRE a fost obligată să aprobe prețurile provizorii pentru energia electrică produsă de centralele electrice de termoficare și tarifele pentru energia termică livrată consumatorilor de către titularii de licență pentru producerea, distribuția și furnizarea energiei termice, cu aplicarea acestora începând cu 1 noiembrie 2021.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"