NordNews
Avem ce spune

Ea este prima femeie pilot de vînătoare din Japonia

Pentru prima dată în istoria Japoniei, o femeie va deveni pilot pe un avion de vînătoare. Este premieră în acest arhipelag, unde multe meserii nu sunt la îndemîna doamnelor.
Misa Matsushima, în vîrstă de 26 de ani, locotenent major în Forţele de Autoapărare Japoneze (SDF) şi-a încheiat miercuri pregătirea şi va fi numită oficial vineri, a anunţat Ministerul Apărării.
Din ziua cînd am văzut filmul ‘Top Gun’, cînd eram în şcoala generală, i-am admirat pe piloţii avioanelor de vînătoare”, a mărturisit tînăra. “Voi continua să muncesc din greu pentru a-mi îndeplini misiunea”, a declarat ea.
Forţele aeriene au decis în 1993 să deschidă toate posturile femeilor, cu excepţia celor de pilot pe avioanele de vînătoare şi de recunoaştere. Restricţia a fost ridicată în 2015, fapt ce i-a permis tinerei să intre în acest grup de elită şi să piloteze un aparat F-15. Alte trei femei urmează cursurile de pregătire pentru a devenit pilot de vînătoare. Femeile nu reprezintă decît 6,4% dintre cei 228.000 de membri ai Forţelor de Autoapărare Japoneze.
Sursa: stirileprotv.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"