NordNews
Avem ce spune

Ebola revine! 61 de morţi în Congo

Bilanţul celui de-al doilea focar de febră hemoragică Ebola de pe teritoriul Republicii Democratice Congo a crescut la 61 de morţi, potrivit Ministerului Sănătăţii congolez, relatează AFP.
Direcţia generală de luptă împotriva bolilor a raportat 34 decese printre cazurile confirmate de testele din laborator şi 27 de cazuri probabile. Acestea din urmă datează dinainte de declararea epidemiei la 1 august în provincia Nord-Kivu (estul ţării).
Autorităţile au raportat, până la 22 august, în total 103 cazuri (76 confirmate şi 27 probabile), scrie Agerpres.
Comitetul de etică a aprobat utilizarea a patru noi molecule terapeutice experimentale suplimentare: ZMapp, Remdesivir, Favipiravir şi Regn3450 – 3471 – 3479, a informat Ministerul Sănătăţii.
Aceste noi molecule se adaugă celei de-a cincea – MAb114 – utilizată începând cu 11 august 2018. „Aceasta a fost administrată la 10 pacienţi care au avut o evoluţie o pozitivă”, notează Ministerul.
O campanie de vaccinare vizată este în desfăşurare, cum s-a întâmplat şi în focarul anterior de Ebola din provincia Equateur, în nord-vestul ţării, care a fost declarat încheiat la 24 iulie şi a lăsat în urmă 33 decese dintr-un total de 54 de cazuri.
De la debutul vaccinării, la 8 august 2018, au fost vaccinate 1.273 de persoane”, a informat Ministerul Sănătăţii.
Republica Democrată Congo (fostul Zair) a cunoscut zece epidemii de Ebola începând din 1976. Este însă prima dată când virusul a izbucnit într-o zonă de conflict armat dens populată şi cu o importantă mişcare a locuitorilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"