NordNews
Avem ce spune

Echipa PDM Drochia condamnă plecarea lui Corneliu Padnevici din partid

Președintele PDM, Pavel Filip, însoțit de deputații Monica Babuc și Eugen Nichiforciuc, s-au întâlnit cu echipa Partidului Democrat din Moldova (PDM) din Drochia. Membrii Organizației Teritoriale PDM condamnă plecarea din partid a fostului lor coleg Corneliu Padnevici și regretă că acesta nici măcar nu i-a consultat înainte de a face acest pas. Deși anume această echipă l-a făcut deputat. Nimeni din organizația din Drochia nu l-a urmat, se menționează într-un comunicat emis de serviciul de presă al democraților.

Membrii echipei locale au spus că rămân uniți și devotați PDM. Paradoxal dar acum două zile OT Drochia a fost solidară cu decizia lui Corneliu Padnevici de a pleca din partid. Cel puțin asta reiese dintr-o postare pe facebook publicată de deputat.

 
 

Liderul democrat Pavel Filip a menționat că în perioadele de criză partidul se întărește și devine mai puternic. El le-a mulțumit membrilor de partid pentru curaj, dedicație și munca de zi cu zi.

În cadrul întâlnirii, a fost ales un nou președinte al organizației: Ion Dascăl, un om cu demnitate care se bucură de respect și susținere din partea echipei.

La întâlnirea cu conducerea PDM au venit și primarii din Dondușeni, care spun că au fost induși în eroare de foștii lor colegi. Primarii din Dondușeni au declarat că rămân în continuare în echipa PDM.

Şase deputaţi ai Partidului Democrat din Moldova (PDM) au părăsit, pe 19 februarie, rândurile partidului dar şi ale Fracţiunii democraţilor din Parlament. Decizia de a părăsi PDM a survenit în urma unor disensiuni apărute în interiorul formaţiunii. Andrian Candu a acuzat conducerea PDM de colaborare cu Partidul Socialiștilor di Republica Moldova. În consecință a fost creată mișcarea politică „Pro-Moldova”.
Partidul Democrat din Moldova (PDM) este o formațiune politică de centru-stânga din Republica Moldova, al cărei președinte este fostul prim-ministru Pavel Filip. Înființat în anul 1997, PDM este membru asociat al Partidului Socialiștilor Europeni (PES), membru cu drepturi depline al Internaționalei Socialiste.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"