NordNews
Avem ce spune

Echipele de pe ambulanță vor putea testa pacienții la COVID-19

Serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească a fost dotat cu teste rapide pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, iar personalul medical din cadrul echipelor de intervenție a fost instruit în utilizarea acestora, anunță Ministerul Sănătății.

Testarea pacienților cu suspecție de COVID-19 la etapa de prespital a început din data de 7 septembrie curent.

„Intensificarea testării la COVID-19, inclusiv în cadrul serviciului de ambulanță va permite un control sporit al infecției și va contribui la reducerea cazurilor grave, deceselor sau a complicațiilor cauzate de COVID-19, prin confirmarea mai rapidă a diagnosticului și inițierea promptă a tratamentului corespunzător”, susțin autoritățile din sănătate.

În același timp, pentru a vă proteja de infecție, reiterăm importanța purtării corecte a măștii de protecție, respectării regulilor de igienă respiratorie și a mâinilor și vaccinării împotriva COVID-19.

În condițiile apariției noilor tulpini ale virusului SARS CoV-2, care sunt mai agresive și mult mai contagioase, Ministerul Sănătății îndeamnă să fiți responsabili și prudenți. Totodată, la primele simptome de boală, să vă adresați fără întârziere la medicul de familie sau să solicitați Serviciul 112.

La ceremonia de înmânare a donației de 100 mii de teste rapide antigen COVID-19 din partea României, vineri, 3 septembrie, au participat Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, și ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"